با مصرف زالزالک در دوران شیردهی کیفیت شیر مادر افزایش پیدا می کند
با مصرف زالزالک در دوران شیردهی کیفیت شیر مادر افزایش پیدا می کند در سایت جسارت
زالزالک در دوران شیردهی ، تاثیر زالزالک در دوران شیردهی ، مصرف زالزالک در دوران شیردهی ، خواص زالزالک در دوران شیردهی ، عوارض زالزالک در دوران شیردهی ، زالزالک در دوران بارداری ، مصرف زالزالک در دوران شیردهی و بارداری ، تاثیر مصرف زالزالک در دوران شیردهی ، خواص زالزالک در دوران شیردهی چیست
در این مطلب از سایت جسارت به خواص زالزالک در دوران شیردهی می پردازیم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما سروران گرامی قرار گیرد.زالزالک گیاهی است که سرشار از ویتامین های گروه B و ویتامین C می باشد. زالزالک یکی از گیاهان دارویی بسیار قدیمی در اروپا است.گل، برگ و میوه زالزالک همگی مصارف درمانی دارند. مواد شیمیایی موثر موجود در زالزالک عبارت اند:از فلاوونوئیدها، آنتوسیانیدین ها، پروآنتوسیانیدین ها و … که همگی از آنتی اکسیدان های بسیار موثر و قوی می باشند که حساسیت رگ های خونی را کاهش می دهند و از آسیب عوامل مخرب ایجادکننده اکسیداسیون (مانند آلودگی ها، دود سیگار، مواد شیمیایی موجود در غذاها و…) در رگ ها جلوگیری می کنند. فعالیت این انتی اکسیدان ها،میزان گرفتگی عروق کاهش می یابد و غذا رسانی به سلول های قلبی تسهیل می شود، در نتیجه منجر به بهبود جریان خون قلبی و نهایتاً بهتر شدن عملکرد ماهیچه های قلب می گردد که خستگی را کاهش می دهد و بسیاری از دردهای آنژینی را تسکین می بخشد.
زالزالک در دوران شیردهی
طبیعت این گیاه سرد و خشک است. برخی خواص دارویی آن می توانیم به موارد زیر اشاره کنیم
شاید برایتان جالب باشد که مصرف زالزالک برای بیمارن مبتلا به قند مفید است، مصرف خوراکی زالزالک در دیابت قندی باعث کاهش گلوکز و کلسترول خون میشود.میوه زالزالک محرک، قابض، ملایم، مقوی معده و باز کننده گرفتگیها است. همچنین برای تنظیم عمل روده مفید است.این میوه، ضد خونریزی، تب بر و ضد تشنج است.هسته زالزالک، اسهال را برطرف و از احتلام شبانه جلوگیری میکند.از خواص زالزالک، تنظیم فشار خون، تقویت قلب، ورم آئورت و رفع نگرانی، بی خوابی و سرگیجه است، به این منظور هر روز 40 گرم از گل زالزالک را در یک لیتر آب جوش دم کرده و بنوشید.گل زالزالک، داروی مفیدی برای دوران یائسگی به شمار میرود و ضد اسپاسم است.دمکرده این گیاه دارویی از لختگی خون، بروز تشنج و چاقی جلوگیری میکند.غرغره آب جوشانده گل زالزالک، تورم و جراحات مخاط دهان و گلو را برطرف میکند، هچنین جوشانده برگ این گیاه، برفک دهان را بهبود، درد گلو و آنژین را درمان میکند.بهبود
و معالجه سالک از دیگر خواص گیاه زالزالک بوده، بدین منظور،200 گرم از برگ
این گیاه را در یک لیتر آب بسیار داغ بجوشانید تا آب آن کم بشود و پس از
ته نشین شدن، آن را هر روز بر پوست بمالید تا تاثیر آن را مشاهده کنید
با این موارد میزان شیر مادر افزایش می یابد و مواد مورد نیاز برای کودک رشد کودک را به دست می آورد؛
شیر مادر با مصرف این خوراکی ها و رعایت این موراد می تواند بهترین تغذیه برای کودکش باشد.
میوه تازه زالزالک میتواند به ازدیاد شیر مادران شیرده و افزایش کیفیت آن کمک کند.
تقویت عضلات عروق، کاهش احتمال تشکیل لخته و پیشگیری از سکته قلبی نیز از دیگر خواصی است که به دمکرده زالزالک نسبت داده میشود.
این میوه علاوه بر ویتامینهای آ، ب، ث و تانن دارای کلسیم و مختصری ترشی و پکتین است که برای تقویت معده بسیار توصیه میشود.
مصرف زالزالک در دوران شیردهی
مواد شیمیایی موثر موجود در زالزالک عبارتاند: از فلاوونوئیدها، آنتوسیانیدینها، پروآنتوسیانیدینها و … که همگی از آنتیاکسیدانهای بسیار موثر و قوی میباشند که
حساسیت رگهای خونی را کاهش میدهند و از آسیب عوامل مخربی مانند آلودگیها، دود سیگار، مواد شیمیایی موجود در غذاها و….. در رگها جلوگیری میکنند.
زالزالک به صورت انواع کپسول ,تنتور ,عصاره های مایع استاندارد یا عصاره های جامد عرضه می شود. میتوان از برگ ها ,گل ها و دانه های زالزالک خشک ,چای نیز درست کرد.
زالزالک در ایران از جمله در استان آذربایجان شرقی به ویژه شهر مراغه ،استان گیلان ،استان مرکزی ، کهگیلویه و بویراحمد،
استان فارس و استان اصفهان به خصوص شهرستان نجف آباد میروید. این گیاه در استان کردستان و
استان همدان و استان کرمانشاه و شمال استان آذربایجان غربی هم به وفور یافت میشود.
این گیاه را در زبان ترکی «یمیشان» گویند. در زبان کردی به آن بلچ (Belch) و گویژ نیز میگویند؛
در همدان به گیویج و در نجف آباد به کوج معروف است. همچنین در زبان لری به این میوه سیسه(sisa) گفته می شود.
این گیاه در مازندران به ولیک یا ولیگ معروف است.
این گیاه دارای دو نوع سفید و قرمز (شغالی) میباشد.
مصرف زالزالک در دوران بارداری و شیردهی بایستی با احتیاط همراه باشد و استفاده از هسته این میوه به دلیل سمی بودن و بروز آسیب جدی به بدن، بایستی زیر نظر پزشک باشد.
عوارض مصرف زالزالک در دوران شیردهی
به طور کلی دم کرده گل زالزالک و یا گرد گل خشک شده آن به مقدار ۸- ۵ گرم در روز برای ضعف قلب، آنژین، ورم آئورت،
اختلالات عصبی از جمله نگرانی، بی خوابی، سرگیجه، احساسی صدا در گوش و نظایر آن مفید است.
در فرانسه یک قاشق سوپ خوری گل زالزالک را در یک فنجان آب جوش دم می کنند، ۳-۲ فنجان از آن را
در روز به عنوان ضداسپاسم، رفع کننده بی خوابی و ناراحتی دوران یائسگی میخورند.
عرق کیالک که همان عرق زالزالک می باشد طبیعت خنک دارد و در تنظیم فشارخون، تشنجات عصبی، جلوگیری از چاقی، سرگیجه، تپش قلب،
اضطراب، تنظیم و تصفیه دستگاه گردش خون، رفع بدخوابی، جلوگیری از سخت شدن دیواره رگ، ناراحتی گوش و احساس صدا مبهم نقش درمان کننده دارد.
میزان مصرف آن سه تا چهار فنجان در طول شبانه روز و استفاده از آن قبل از غذا مجاز میباشد.
احتیاط مصرف زالزالک در دوران شیردهی
زالزالک اثرات درمانی دیژیتالیس دیگوکسین را تشدید می کند ,از این رو در صورت مصرف دیژیتالیس از مصرف توام زالزالک بپرهیزید.
زالزالک میتواند در کنار سایر تقویت کننده ها (نظیر منیزیم یا ویتامین B6) یا
گیاهان دارویی (مانند سیر یا قارچ خوراکی ریشی) در درمان سیستم قلبی _ عروقی اثرات مثبتی بر جای گذارد.
مصرف به اندازه ی میوه ی این گیاه مضر نیست اما استفاده ی زیادی و بیش از حد از برگ و گل زالزالک که به صورت دمنوش و عصاره می باشند ممکن است
موجب ایجاد سردرد، میگرن، خستگی، تهوع، تپش قلب، لکههای پوستی خفیف، خوابآلودگی، علائم بیماریهای رودی معدی و… شود.
همچنین مصرف مقادیر زیاد این گیاه به شکل دارو برای خانمهای باردار و شیرده مناسب نمیباشد.
زالزالک با بسیاری از داروهای بیماران قلبی تداخل دارد. این گیاه ممکن است عملکرد داروهای مربوط به نارسایی قلبی، فشارخون بالا، آنژین،
آریتمی قلبی و … را محدود کند. اگر مشکلات قلبی دارید و دارو مصرف میکنید؛ بدون مشورت با پزشک خود از مقادیر زیاد زالزالک، عصاره، دمنوش یا داروهای تهیهشده از آن مصرف نکنید.
حد تعادل را در مصرف رعایت کنید و به اندازه مصرف کنید. زیرا گیاهان ترکیبات بسیار فعالی هستند.
مصرف میوه این گیاه در مقادیر معمولی اثرات مضری را به همراه ندارد؛ اما مصرف این گیاه به همراه سایر ضمایم مانند گل و برگ های آن؛ که به صورت دارو، عصاره یا دمنوش تهیه می شوند در مقادیر زیاد ممکن است منجر به بروز علائمی چون: سردرد، میگرن، خستگی، تهوع، تپش قلب، لکه های پوستی خفیف، خواب آلودگی، علائم بیماری های رودی معدی و… گردد. همچنین مصرف مقادیر زیاد این گیاه به شکل دارو برای خانم های باردار و شیرده مناسب نمی باشد.