آشنایی کامل با خواص ماش برای کودکان و استفاده در غذا
خواص ماش برای کودکان ،خواص جوانه ماش برای کودکان،خواص ماش برای کودک،خواص جوانه ماش برای کودک،خواص جوانه ها برای کودکان،خواص ماش،خواص ماش پلو،خواص ماش در طب سنتی،خواص ماش برای کودکان،خواص ماش سبز،خواص ماش سیاه،خواص ماش در بارداری،خواص ماءالشعیر،خواص ماءالشعیر تلخ،خواص ماش پخته،فواید ماش در طب
در این مطلب از سایت جسارت به خواص ماش برای کودکان می پردازیم. امیدواریم این مطلب مورد توجه شما سروران گرامی قرار گیرد.
آشنایی یا خواص ماش برای کودکان
ماش یکی از حبوبات بسیار مفید و غنی است. با این که زادگاه اولیه ی آن ایران است ولی روز به روز کمتر استفاده می شود و
در حال فراموش شدن است. شاید اگر از خواص فراوان آن مطلع شوید، به مصرف بیشتر آن راغب شوید.
ایرانیان قدیم ماش را « مِچ » می گفتند و زمانی که به زبان عربی وارد شد ماش نام گرفت.
یکی از اصیل ترین غذاهای ایرانی آش ماش است که در انتهای مطلب توضیح مختصری راجع به نحوه ی پخت آن ذکر خواهیم کرد.
این دانه خاص ایران و خاور میانه است و مصرف آن در دیگر مناطق دنیا رواج زیادی ندارد.
این دانه غنی ، حاوی بسیاری از مواد مورد نیاز بدن است و در عین حال کالری کمی دارد ؛
یعنی پرخاصیت و غیر چاق کننده است. از این رو بهتر است در دوران رژیم لاغری حداقل هفته ای یک بار از ماش استفاده شود
چون بسیار زود هضم و غیر نفاخ است و به علت دارا بودن ویتامین A و D نیازهای بدن ما را تأمین می کند و برای تقویت اعصاب و بینایی مفید است.
خواص ماش برای کودکان
ماش، یکی از مواد غذایی است که در گروه حبوبات جای میگیرد.
همانطور که میدانید، در برنامه غذایی روزانه، حبوبات مهمترین منبع تامین پروتئین گیاهی هستند و
ماش نیز ارزش تغذیهای بسیار بالایی دارد و دارای تقریبا 3/16 گرم پروتئین در هر پیمانه است و
در اکثر جوامع منبع عمده تامین پروتئین به ویژه برای گیاهخواران است.
مصرف ماش هیچگونه ممنوعیتی برای هیچکس ندارد اما کسانی که اسیداوریک یا نقرس دارند،
باید موادغذایی پروتئینداری را که پورین گیاهی دارند،محدود کنند. البته ترکیبات پورینی در ماش نسبتا کم است و
لازم نیست این افراد نیز ماش را از برنامه غذایی خود کاملا حذف کنند؛ بلکه تنها محدودیت به خرج دادن در مصرف آن کفایت میکند.
بهتر است که این ماده غذایی به صورت جوانه مصرف شود.
یادتان باشد که استفاده از ماش به این شکل خواص آن را چند برابر میکند زیرا فرآیند جوانه زدن باعث میشود
همه مواد مغذی بهخصوص آهن در دسترس، افزایش یابد پس برای مبتلایان به کمخونی بسیار مفید است
خواص ماش در تغذیه کودکان
جوانه خوراکی ماش برای کودکان بسیار مفید است. اگر فرزند کم وزنی دارید و به دنبال روشی برای مقوی کردن غذای آن هستید،
می توانید از جوانه ماش در رژیم غذایی کودک خود استفاده کنید. کودکانی هستند که جنب و جوش بالایی دارند و
با وجود تغذیه خوب، اما در میان همسن و سالان خود لاغر به نظر می رسند.
و این موضوع بیانگر این است که میزان انرژی دریافتی آن از انرژی و فعالیت کودک کمتر است،
بنابراین می بایست در تغذیه فرزند خود تغییراتی ایجاد کنیم. سوپ یکی از غذاهای مورد علاقه کودکان است.
با اضافه کردن جوانه ماش به سوپ، می توان نیاز کودک را به ویتامین های گروه b و c تأمین کرد.
وجود جوانه ماش در غذای کودک علاوه بر تنوع غذایی، به هضم غذا نیز کمک خواهد کرد.
بهترین زمان استفاده از جوانه در تغذیه کودک پس از ده ماهگی است.
دقت داشته باشید که فرزند شما نسبت به این ماده غذایی حساسیت نداشته باشد
اگر ماش را با پوست بپزید و بخورید، برای درمان اسهال مفید است ، ولی برای لینت مزاج دانه های پوست کنده ی آن را مصرف کنید.
با ماش می توانید ماش پلو، آش ماش و قلیه ی کدو با ماش که از غذاهای اصیل ایرانی هستند، تهیه کنید.
خواص ماش برای کودکان
استفاده از ماش به شکل جوانه خواص آن را چند برابر می کند؛
چرا که فرآیند جوانه زدن باعث می شود همه مواد مغذی به ویژه آهن افزایش یابد. بنابراین
برای مبتلایان به کم خونی بسیار مفید است. مصرف ماش ممنوعیتی برای هیچ کس ندارد؛
اما کسانی که اسیداوریک یا نقرس دارند، باید موادغذایی حاوی پروتئین را که پورین گیاهی دارند، محدود کنند.
ماش، یکی از مواد غذایی است که در گروه حبوبات جای میگیرد. همانطور که میدانید،
در برنامه غذایی روزانه، حبوبات مهمترین منبع تأمین پروتئین گیاهی هستند و ماش نیز ارزش تغذیهای بسیار بالایی دارد و
دارای تقریباً 3/16 گرم پروتئین در هر پیمانه است و در اکثر جوامع منبع عمده تأمین پروتئین به ویژه برای گیاهخواران است.
مادر باید از جنین در رحم خود با خوردن مواد غذایی سالم و مفید مراقبت کند. ماش حاوی اسید فولیک است که میتواند عملکرد مغز جنین را بهبود دهد. اسید فولیک سیستم عصبی مغز را بهبود میدهد. بناباین خوردن ماش در دورهی بارداری به افزایش هوش کودک کمک میکند.