در این مطلب از سایت علم سرا می خواهیم در مورد ترشی بادمجان خشک-طرز خشک کردن بادمجان-ترشی بادمجان خشک شده کاشانی+جزئیات کامل و عکس صحبت کنیم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما عزیزان قرار گیرد و با دادن نظرات ما در بهبود کیفیت سایت یاری نمایید.
: ترشی بادمجان خشک،تا حالا شنیده یا دیده بودین؟ که ترشی بادمجان خشک شده هم داشته باشیم ؟؟
از طعمش نگم براتون که عالیه … عالی.
ترشی بادمجان رو تو هر شهری ممکنه به شیوه ای خورده باشین اما با بادمجان خشک شده من اولین بار در کاشان خوردم.
ترکیب بادمجان خشک شده با سبزی های معطر و سیر دیوانه کننده ست ضمن اینکه مزه ای جدید رو امتحان می کنین.
آشنایی من با این ترشی بادمجان توسط خاله همسرم انجام شد و توضیح دادن که این ترشی رو از قدیم در کاشان درست میکردن.
رسپی ای که ازین ترشی براتون میذارم طبق گفته های ایشون هستش البته با سبک خانومی که تغییرات ریزی درش هست.
ترشی بادمجان خشک بوشهری
مواد لازم:
بادمجان قلمی
سیر یا موسیر
سبزی معطر خشک شده
سرکه قرمز خانگی
گوجه خشک شده در صورت تمایل
فلفل سبز تند در صورت تمایل
نمک، ادویه ترشی و نعناع خشک به مقدار لازم
در ابتدا باید بادمجان خشک شده رو آماده کنیم، در کاشان بادمجان های قلمی با پوست سالم و سیاه و براق رو انتخاب میکنن.
برای خشک کردن بادمجان ها یک برش در طول تا نزدیکی های سر بادمجان بزنین ولی بادمجان نباید از هم باز بشه.
اگر هم با پوست دوست ندارین میتونین قبل برش بادمجان ها رو پوست بگیرین.
بعد از گرفتن تلخی بادمجان ها، آنها رو به مدت چند دقیقه در آب جوش قرار داده و آبکش کنین.
بعد از این کار باید آنها رو روی طناب آویزان کنیم تا خشک بشن.
طرز خشک کردن بادمجان
در آفتاب داغ کاشان بادمجان ها رو از محل برش عمودی روی نخ هایی که مثل طناب لباس بستن آویزون میکنن.
میتونم تصور کنم ۲ روزه کامل خشک شدن : )) انقد که همه چیز داغ میشه و حرارت و دمای هوا بالاست.
اما برای شما اینکه چه مدت طول میکشه بادمجان خشک شده آماده بشه به نوع آفتاب شهرتون بستگی مستقیم داره.
از ۳ روز تا ۱۰ روزممکنه متفاوت باشه … در شهرهای کویری زودتر و در شهرهای دیگه دیرتر.
اما اگه مثل من و خیلی های دیگه امکان خشک کردن بادمجان به این شیوه رو ندارین باید از فر و میوه خشک کن استفاده کنین.
بعد از اینکه بادمجان ها کامل خشک شدن نوبت آماده سازی شون برای این ترشی خوشمزه و متفاوت رسیده.
در کاشان بادمجان خشک شده رو مستقیم در خود سرکه میندازن.
اما کاری که من کردم بادمجان ها رو در سرکه گذاشتم و کمی حرارت دادم، همین که جوش اومد سرکه کافیه.
این کار رو برای این انجام میدم تا سرکه زودتر به خورد بادمجان بره و ترشی زودتر برسه.
چون بافت بادمجان خشک شده کمی سفت هستش و زمان بیشتری میبره تا مواد رو به خودش بکشه.
بادمجان ها رو میذاریم یکم خنک بشن.
ترشی بادمجان خشک کاشان
در این زمان سیر و سبزی های معطرمون رو خرد کرده و آماده ریختن در ترشی میکنیم.
در کاشان از نعناع خشک به عنوان سبزی معطر در این ترشی بادمجان استفاده میکنن.
و همچنین از موسیر زیاد برای این ترشی استفاده میکنن، که من سیر رو جایگزین کردم.
من هم از سبزی های معطر خشک شده به همراه نعناع برای این ترشی استفاده کردم.
بعد از اینکه بادمجان ها خنک شدن لایه لایه مواد ترشی رو در ظرف های شیشه ای میریزیم.
یک لایه بادمجان خشک، کمی سبزی معطر، سیر و فلفل سبز و دوباره بادمجان … تا ظرفمون به صورت سر خالی پر بشه.
سرکه رو با کمی نمک و ادویه ترشی مخلوط کنین و روی مواد ترشی بادمجان خشک بریزین.
من در این ترشی از گوجه خشک شده هم استفاده کردم پس بین لایه ها گوجه خشک شده هم قرار دادم.
اگر بادمجان خشک شده رو نمیخواین حرارت بدین باید ظرف رو کمی سرخالی تر بذارین.
چون بعد از اینکه بادمجان ها شروع به جذب سرکه کنن حجمشون بیشتر میشه.
ولی اگر حرارت دادین نیازی نیست فضای زیادی براش بذارین.
ترشی رو به مدت یک روز در محیط آشپزخانه و بعد از اون در یخچال قرار بدین.
لازمه به مدت یک هفته ترشی رو چک کنین که اگر نیاز داشت باز هم سرکه اضافه کنین.
سرکه باید کامل روی مواد رو بگیره.
این ترشی بعد از ۲ تا ۳ هفته آماده ست، تهیه کنین و از ترشی بادمجان خشک کاشانی نهایت لذت رو ببرین.
خشک کردن بادمجان
نکته:
من قبلن نمیدونستم بادمجان رو هم خشک میکنن … که بعد متوجه شدم حتی پودر بادمجان خشک شده هم داریم.
بیاین بگین تو شهر شما تجربه خشک کردن بادمجان رو دارین ؟
برای چه چیزی ازش استفاده میکنین ؟
شنیدم که در سمنان هم از خشک کردن بادمجان برای پخت غذا در فصلای سرد استفاده می کنن.
ترشی بادمجان خشک بوشهری
مطالب مرتبط:
ترشی بادمجان شکم پر، ترشی بادمجان با رب انار
نوشته ترشی بادمجان خشک-طرز خشک کردن بادمجان-ترشی بادمجان خشک شده کاشانی اولین بار در خانومی پدیدار شد.