در این مطلب از سایت علم سرا می خواهیم در مورد ترشی سیر-سرکه مناسب برای ترشی سیر-ترشی سیر با شیره انگور+جزئیات کامل و عکس صحبت کنیم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما عزیزان قرار گیرد و با دادن نظرات ما در بهبود کیفیت سایت یاری نمایید.
خانومی: ترشی سیر خورها کیا هستن ؟ خودم از پیروان این خوشمزه ام، حتی اگه فقط ترشی سیر ساده باشه بدون جنگولک بازی.
اول از همه بگم که سرکه مناسب ترشی سیر میتونه هم خونگی باشه و هم از نوع کارخانه ای.
که البته برای هر ترشی ای قطعن سرکه خونگی تو اولویت هستش اما با سرکه صنعتی هم مشکلی به وجود نمیاد.
رسپی مورد علاقه ی من برای این خوشمزه، ترشی سیر با شیره انگور هستش.
هم طعم ترش سرکه و سردیشو میگیره و هم رنگ خوبی به ترشی میده.
اما میتونین تمبر هندی یا شیره ی خرما و حتی رب انار رو جایگزینش کنین.
دقت کردین شمالی ها چقدر ترشی سیرهاشون خوش رنگه ؟ آدم رو وسوسه میکنه برای خرید … ولی امان از طعمش.
که هم مزه خامی میده و هم مشخصه جا نیفته و فقط پخته شده تا کمی نرم باشه و ما گول بخوریم که این ترشی چند ساله ست.
رنگش هم بخاطر ریختن رب انار و آلوچه و یا رب نارنج در این ترشی هستش … پس گول ظاهرو نخورین که اصلش چیز دیگه ایه.
الان که فصل ترشی هستش برای ترشی سیر سال های بعدیتون دست به کار بشین، مطمئن باشین ازین رسپی راضی خواهید بود.
سیر: ۱ کیلو
سرکه به مقدار لازم
نمک: ۱ قاشق غذاخوری
شیره انگور: ½ لیوان
نبات : چند قطعه
سرکه مناسب ترشی سیر
سیرها رو بشورین و بذارین کامل خشک بشن.
بعد به صورت بوته ای تمیز کنین، یعنی پوست هاشو تا جایی که میتونین بکنین، فقط یکی دو لایه مونده باشه.
ظرف های ترشیتون رو از قبل شسته و خوب خشک کنین.
بوته های سیر رو در ظرف بچنین و لابه لاش قطعه های نبات رو قرار بدین.
شیره انگور، نمک و سرکه رو مخلوط کنین و روی سیرها بریزین … سرکه باید روی سیرها رو کامل بپوشونه.
یک مشمای تمیز رو به صورت چند لایه روی درب شیشه یا دبه بذارین و در ظرف ترشی رو خوب ببندین.
این کار باعث میشه ترشی هوا نکشه و بعد در جای تاریک و خنک بذارین و چند سال دیگه سراغش برین.
ترشی سیر ۷ ساله از قدیم زبانزد همه بوده، ترشی من ۵ سالشه … شیرین و نرم و خوشمزه و البته خوش رنگ.
که از ۲ سالگی سراغش رفتیم و هرزگاهی بهش ناخونک زدیم و مقداری رو هم گذاشتیم برای ۷ سالگیش.
بعد از خوردن این ترشی بوی سیر اصلا آزاردهنده نیست و بعد از یک بار مسواک حس نمیشه.
اگر قصد دارین ترشی رو بعد از چند ماه استفاده کنین باید سیرها رو بپزین ! همون ترفند شمالی ها.
سیرها رو به همراه مواد ترشی در ظرف شیشه ای بریزین و محکم درشو ببندین.
در قابلمه ای آب رو به جوش بیارین و شیشه های ترشی رو داخلش قرار بدین، آب باید تا ۲/۳ شیشه رو بپوشونه.
و بعد به مدت ۱۵ دقیقه حرارت بدین، این کار باعث میشه سیرها نرم بشن و زودتر آماده مصرف بشن.
این ترشی رو بعد از ۴۰ روز میتونین مصرف کنین و روش فوری هستش برای رسیدن به این خوشمزه.
ترشی سیر حبه ای
روش کار دقیقن مواردی هستش که در بالا توضیح دادیم، با این تفاوت که سیرها از بوته جدا شدن.
بهتره باز یکی دو لایه پوست داشته باشه و بعد از جدا کردن از بوته داخل ظرف ترشیتون بریزین و ادامه کار …
میگن مرواریدی، یعنی سیرها رنگ سفیدشون رو حفظ کرده باشن و بدرخشن