چراغ خواب کوچک اتاق من

چراغ خواب کوچک اتاق من

چراغ خواب کوچک اتاق من

چراغ خواب کوچک اتاق من

آب نارنج

آب نارنج

آب نارنج , آب نارنج و دیابت , آب نارنج برای لاغری , آب نارنج برای زن باردار , آب نارنج برای کبد

در این مطلب از سایت جسارت می خواهیم در مورد آب نارنج صحبت کنیم. امیدواریم این مطلب مورد توجه شما عزیزان قرار گیرد.آب نارنج میوه درخت نارنج است که در شهرهای بابل و شیراز بسیار شهرت دارد

آب نارنج چیست

آب میوه نارنج دارای طبع سرد و خشک است و سرشار از انواع ویتامین‌ها به ویژه ویتامین ث است. خاصیت ضدعفونی کنندگی، کنترل بهارنارنج، چای بهارنارنج، رب نارنج و آب آن دارد. در این بخش از سایت جسارت شما را با خواص آن در طب سنتی و کاربرد آب این میوه پرخاصیت در پیشگیری و درمان بیماری‌ها آشنا می‌کنیم.

خواص برای بیماری ها

مصرف آب میوه نارنج به دفع سموم بدن کمک می‌کند و باعث دفع صفرا و فعالیت بهتر کبد می‌شود. کمک به تصفیه خون، درمان اختلالات کبدی، کاهش ترشح صفرا و تسکین سردردهایی که حاصل از مشکلات صفراوی است از خواص آن است. از آن در طب سنتی برای خارج کردن خلط‌های غلیظ و زردرنگ سینه استفاده می‌شود.  همانند سایر میوه‌های ترش برای سلامت دستگاه گوارش مفید است و برای درمان خانگی افزایش اشتها و درمان حالت خواص آب نارنج است. به این منظور آب نارنج تازه را با مقدار کمی شکر مخلوط و مصرف کنید. آلکالوئید سینافین موجود در آن، باعث افزایش متابولیسم بدن و کاهش اشتها شده و در کنار ورزش می‌تواند باعث لاغری و کاهش وزن افراد شود. مصرف آن در کاهش قند خون موثر است و از این رو به بیماران دیابتی توصیه می‌شود این چاشنی را همراه سالاد سبزیجات تازه و غذایشان مصرف کنند. خوردن آن همراه غذا به جذب بهتر آهن غذا توسط سلول‌های بدن کمک می‌کند و برای افراد مبتلا به کم خونی مفید است.

مضرات

زیاده‌روی در مصرف نارنج و آب آن ممکن است باعث تپش قلب شود. لازم است بدانید آب نارنج با کافئین واکنش می‌دهد و خطر ابتلا به فشار خون بالا، حمله قلبی و سکته مغزی را افزایش می‌دهد. استفاده از آن در برخی افراد باعث تشدید سردردهای میگرنی می‌شود. ممکن است باعث تشدید بیماری گلوکوم شود. ممکن است با دارو‌های استاتین تداخل دارویی ایجاد کند.

خاصیت لاغر کنندگی آب نارنج

دکتر مسعود کیمیاگر متخصص تغذیه در گفتگو با باشگاه خبرنگاران اظهار داشت: آب لیمو، سرکه، آب میوه نارنج استفاده می کنند که باید به آنها متذکر شد این چاشنی ها فرد را لاغر نمی کنند و کالری غذاها در دستگاه گوارش هضم خواهد شد و در برخی افراد به اندازه اندک می تواند آبغوره ،سرکه حاوی مواد اسیدی است که بهتر است پس از صرف غذا مصرف شود.

توضیحاتی در مورد آن

نارنج (نام علمی: Citrus aurantium) نام درخت و میوه‌ای از زیرردهٔ رُزمانندها* ، راستهٔ ناترک‌سانان* ، تیره سدابیان* ، جنس مرکبات*  است. از آن برای خوشبو کردن و بهبود طعم غذا استفاده می‌شود و در صنعت عطرسازی و شامپوسازی هم کاربرد دارد. شکوفه‌های آن یکی از معطرترین گلهاست که آن مربای بهار نارنج و همچنین عرق نارنج در طب سنتی ایران کاربرد دارد. در درمان ناراحتی‌های معده از مربای آن استفاده می‌شود.درخت نارنج مادر مرکبات است و پایه بسیار خوبی جهت پیوند شاخه‌های نارنگی یا پرتقال است. فشار خون و ضربان قلب را زیاد می‌کند و این میوه بسیار ترش است و خوردن زیاد آن باعث فشار خون پایین می‌شود.  نارنج میوه‌ای که در ایران به فراوانی تولید می‌شود و محصولات جانبی متعددی نیز دارد. نارنج میوه درختی بزرگ و زیباست با برگهایی بزرگتر و خوشبوتر از برگ‌های درخت لیمو. شکوفه‌های آن که بسیارخوشبو است بهارنارنج نامیده می‌شود. در بعضی مناطق در تمام فصول سال می‌توان میوه نارنج را بر روی درخت دید. در حالیکه هنوز میوه سال گذشته بر درخت است میوه‌های جدید هم در حال رسیدن هستند. شکوفه نارنج (بهار نارنج) طبیعت(مزاج) = گرم و خشک، بوییدن آن شادی آور، تقویت‌کننده مغز و از بین برنده آبریزش بینی (زکام) است. از این شکوفه‌ها مربای لذیذی تهیه می‌شود که خواص مفید شکوفه را دارد. اگر یک قاشق مرباخوری از گل شکوفه خشک نارنج را به یک فنجان آب جوش اضافه کنید و درفنجان را ببندید بعد از ۱۰ دقیقه نوشیدنی بسیار خوشبو ونشاط آوری آماده می‌شود.در این مطلب از سایت جسارت در مورد آب نارنج صحبت میکنیم امیدواریم مورد توجه قرار بگیرد.

طبع آب نارنج

آبمیوه نارنج دارای طبع سرد و خشک است و سرشار از انواع ویتامین‌ها به ویژه ویتامین ث است. خاصیت ضدعفونی کنندگی، کنترل فشار خون بالا ، کاهش ترشح صفرا، درمان ترش کردن معده و معالجه تورم حلق و گلو از مهمترین خواص آب نارنج در طب سنتی است.

مصرف آب نارنج در غذا

استفاده از آب میوه نارنج در تهیه غذا و سالاد علاوه بر اینکه باعث خوشمزه‌تر شدن و عطر ویژه نارنج به غذای شما می‌شود، ارزش غذایی و خواص درمانی فراوانی به همراه خواهد داشت. طب سنتی سابقه طولانی در استفاده از خواص نارنج، از میوه، عرق بهارنارنج، چای بهارنارنج، رب نارنج و آب نارنج دارد.

خواص

مصرف آب میوه نارنج به دفع سموم بدن کمک می‌کند و باعث دفع صفرا و فعالیت بهتر کبد می‌شود. کمک به تصفیه خون، درمان اختلالات کبدی، کاهش ترشح صفرا و تسکین سردردهایی که حاصل از مشکلات صفراوی است از خواص آن است. از آب نارنج در طب سنتی برای خارج کردن خلط‌های غلیظ و زردرنگ سینه استفاده می‌شود. همانند سایر میوه‌های ترش برای سلامت دستگاه گوارش مفید است و برای درمان خانگی سوء هاضمه، نفخ، افزایش اشتها و درمان حالت تهوع کاربرد دارد. آب نارنج حاوی انواع ویتامین‌ها و مواد آنتی‌اکسیدان است و یک ماده ضد سرطان طبیعی محسوب می‌شود.

فواید در طب سنتی

از دیگر خواص آبمیوه نارنج در طب سنتی استفاده از آن برای کنترل فشار خون بالا است. متخصصان طب سنتی مصرف نصف لیوان آن همراه با یک قاشق عسل بعد از خوردن غذا را برای افرادی که فشار خون بالا دارند، توصیه می‌کنند.

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.